BESIX Group in 2020 erkend als gecertificeerde Top Employer in België

5 februari 2020

Op dinsdag 4 februari werd BESIX Group officieel gecertificeerd als Top Employer 2020 door het Top Employers Institute. Het Top Employers Institute certificeert jaarlijks wereldwijd toonaangevende werkgevers die uitmuntende werkomstandigheden bieden, talent stimuleren en ontwikkelen, en er voortdurend naar streven hun werkomgeving te optimaliseren. BESIX Group behoort nu tot de 73 gecertificeerde Top Employers-ondernemingen in België.

Bij haar eerste deelname aan de Top Employers audit is BESIX Group er dus in geslaagd om dit prestigieuze label in de wacht te slepen. Aan de hand van een diepgaand onderzoek door het Top Employers Institute werden uiteenlopende thema’s, zoals o.a. Leadership Development, Culture, Learning & Development, Succession Management, beoordeeld. Organisaties die als Top Employer gecertificeerd zijn, doen er alles aan om via een vooruitstrevend HR-beleid, waarin mensen centraal staan, de allerbeste werkomgeving te garanderen.

Deze erkenning is een bekroning van het werk van de voorbije jaren en een sterke aanmoediging om in de goede richting verder te gaan. Het label is eveneens een opsteker voor alle medewerkers van BESIX en verhoogt de aantrekkelijkheid van de groep als werkgever.

Rik Vandenberghe, CEO BESIX Group: "Onze medewerkers vormen de kern van het succes van BESIX Group. Samen met alle werknemers willen we een zorgzame cultuur scheppen, ontwikkeling bevorderen, opportuniteiten creëren en iedereen de kans bieden om uit te blinken. Het Top Employer-label bevestigt ons engagement om de beste werkomgeving te bieden aan onze huidige en toekomstige werknemers, één van de strategische pijlers van onze bedrijfsstrategie.”
Geert Aelbrecht, Chief People Officer, BESIX Group: “We zijn als BESIX Group trots ons bij de 73 Top Employers in België te mogen rekenen. Dit label is niet alleen een sterk signaal naar onze eigen medewerkers toe, maar ook naar de buitenwereld, daar wij blijvend opzoek zijn naar sterke diverse profielen. Het is een ook bevestiging van ons bedrijfs-DNA, die we vertaalde in onze “People Strategy”, waar we onze medewerkers nog meer centraal willen stellen. Onze mensen zijn altijd al belangrijk geweest, doch in de loop van volgende jaren willen we deze aandacht voor onze medewerkers nog meer gaan versterken. Onder de noemer “#We care” volgen we een traject van aandacht, steun en ambitie met alle collega’s bij BESIX Group.”
David Plink, CEO van Top Employers Institute: “Om als Top Employer te worden erkend, moet een organisatie bewijzen dat de uitvoering van haar personeelsstrategieën de werkomgeving van haar medewerkers verrijkt. Gecertificeerde deelnemers zijn een lichtend voorbeeld van echte inspanningen op het gebied van HR-beleid; ze zetten zich voortdurend in voor het empoweren van hun medewerkers om zo een betere werkomgeving te realiseren. Gefeliciteerd!”

Het HR Best Practices Survey (onderzoek naar best practices) omvat ruim 100 vragen over 600 praktijken met betrekking tot de ontwikkeling van mensen, rond 10 thema’s: Talent Strategy, Workforce Planning, Talent Acquisition, On-boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits and Culture.

Over Top Employers Institute

Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van excellence in het HR-beleid. Wij helpen een dergelijk beleid te versnellen om de werkomgeving te verbeteren. Via het certificeringsprogramma van Top Employers Institute kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als employer of choice. Top Employers Institute werd ruim 28 jaar geleden opgericht en certificeerde inmiddels meer dan 1.600 organisaties in 119 landen/regio's. Deze gecertificeerde Top Employers hebben een positieve impact op de levens van meer dan 6.900.000 medewerkers wereldwijd.

Top Employers Institute. For a better world of work. www.top-employers.com