Start van de bouw van de Al Saja’a installatie voor het hergebruik van water

6 juni 2019

Qatra, een joint venture tussen BESIX en de Sharjah Investment and Development Authority (Shurooq), is recent gestart met de bouw van een installatie om water te hergebruiken in de regio Al Saja'a in het Emiraat Sharjah. De installatie is een onderdeel van het gelijknamige waterzuiveringsstation.

De installatie zou tegen 2020 gebouwd moeten zijn en zal dagelijks 5.000 kubieke meter hoogwaardig water produceren voor niet-drinkwatertoepassingen. Het is afkomstig uit afvalwater van het waterzuiveringsstation en leent zich perfect toe tot industrieel en huishoudelijk gebruik, zoals voor stortklaar beton en districtkoeling. Het gezuiverde water zal een duurzaam alternatief vormen voor ontzild water, aangezien het vier keer minder energie vraagt om het te produceren.

Gurvan Dersel, General Manager van Qatra: “Er is een grote nood aan het hergebruik van water voor niet-drinkwatertoepassingen, om zo de vraag naar grondwater en ontzilt water te beperken. Met investeringen als deze krijgen lokale gemeenschappen toegang tot een nieuwe duurzame bron voor watervoorziening."

Dit is het eerste project van de alliantie van Shurooq en BESIX.